«IT ENDS WITH US»

Avui us vull recomanar un dels meus llibres preferits, que es diu «It Ends with Us» i està escrit per l’autora Colleen Hoover, una de les més exitoses del New York Times amb més de 20 milions de llibres venuts. La portada d’aquest llibre és tan suggerent que crida l’atenció i desitges llegir-lo immediatament.

Publicada originalment en anglès el 2 d’agost de 2016 per Atria Books, «It Ends with Us» es va traduir al castellà a l’estiu d’aquest any. Aquesta obra de 376 pàgines és un veritable pilar de la literatura contemporània, amb una història que no es limita només a aquest llibre, sinó que té una continuació publicada recentment, el 18 d’octubre de 2022.

L’autora, Colleen Hoover, considera aquesta obra una de les més difícils de la seva carrera, ja que conté elements autobiogràfics relacionats amb la seva vida personal i familiar. La trama actual es mou en diferents moments del temps, del present al passat, cosa que ajuda el lector a comprendre millor els personatges i les seves motivacions.

La història comença amb Lily a l’enterrament del seu pare, quan coneix Ryle Kincaid, amb qui comença una relació estreta que esdevé cada vegada més tòxica. La seva relació es veu amenaçada pels comportaments obsessius i perillosos d’en Ryle, i també per l’aparició d’Atlas, l’amor de la seva infantesa, després de molts anys sense notícies.

Durant tot el llibre, els personatges experimenten un gran creixement personal, sobretot Lily, que lluita per prioritzar les seves necessitats i desitjos en una situació cada vegada més perillosa. El llibre explora temes importants com el suïcidi, l’abús sexual i el maltractament, en situacions molt explícites que et deixaran sense alè.

Com a llegidora, aquest llibre m’ha impactat profundament, ja que la història de la protagonista és dura i realista fins al punt de posar-me a la seva pell mentre llegia. Colleen Hoover descriu tots els personatges i escenes amb gran detall gràcies a la seva pròpia experiència personal.

Recomano «It Ends with Us» a tothom que estigui buscant una lectura emotiva i impactant que els mantingui enganxats de principi a fi. A través de la història de Lily, l’autora ens fa reflexionar sobre les complexitats de les relacions, les dificultats per enfrontar-se a situacions doloroses i les decisions difícils que hem de prendre per seguir endavant. A més a més, si bé la història aborda temes difícils com l’abús i el maltractament, també ens ofereix una llum d’esperança i una perspectiva diferent sobre aquests temes. En general, «It Ends with Us» és una obra literària que no us deixarà indiferents i que recomano encaridament.

Judit Valls Berrocal

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *