El Metavers a l’Industrial: nous horitzons

Us agradaria poder anar a un concert com si estiguéssiu a un metre de distància del vostre artista preferit?, o poder comprar virtualment i emprovar-vos i veure com us quedaria la roba? Tot això i més serà possible en poc temps, doncs amb el metavers que Mark Zuckerberg està desenvolupant, treballar, comprar i divertir-se serà possible dins d’un univers virtual, similar al de la coneguda pel·lícula Ready player one, on l’únic límit que hi haurà serà la imaginació humana. 

Com ja explica la pròpia paraula, el metavers va més enllà de la realitat. Al metavers s’hi podrà accedir a través de l’ordinador o de les ulleres virtuals, les quals ofereixen a través de la seva imatge i àudio una experiència molt més immersiva. El metavers ens situa en un espai virtual tridimensional, on a través del teu avatar podràs interactuar amb altres persones, treballar i crear sales de reunions, jugar amb els amics, estudiar o fins i tot comprar productes a través d’un sistema monetari propi.

Els nostres avatars personalitzats seràn capaços de tocar i moure objectes, i interaccionar amb l’entorn i amb els altres avatars. Per desgràcia, no tothom podrà accedir al metavers, ja que tot i que el cost econòmic que es requereix per elements com les ulleres virtuals, l’ordinador o alguns espais virtuals de pagament no és excessivament elevat, no se’ls pot permetre tothom. A més, no se sap amb certesa quan el nou metavers de meta estarà acabat.  Tot i això, les possibilitats que ens ofereixen valen el nostre temps i diners, ja que estem parlant d’una eina futurista que en no gaire estarà al nostre abast.

Però això serà una millora del metavers ja existent, el qual es pot explorar a través de les ulleres de realitat virtual i ja ofereix un munt de possibilitats, com ara fer pintures en tres dimensions o poder explorar espais ja siguin reals o ficticis virtualment… 

I totes aquestes experiències ens les pot proporcionar l’Institut Escola Industrial, el qual compta amb ulleres de realitat augmentada per als seus alumnes. A través d’aquestes ulleres els estudiants poden accedir al món de l’aprenentatge de manera innovadora,  enfocar-lo en diferents òptiques i fer que aquest sigui més dinàmic. Per a l’Institut Escola Industrial és important poder oferir aquesta opció, per fomentar la creativitat entre l’alumnat i que aquest surti ben preparat i encarat pel futur. 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *