Passeig, víctima d’una inacabable transició.

El passeig és un lloc que sempre ha estat present a la vida dels ciutadans de Sabadell, un indret quasi emblemàtic, però les seves moltes obres ens han impedit a les noves generacions poder gaudir d’aquest espai. Anys enrere havia estat un lloc de trobada pel jovent, però per desgràcia aquestes últimes dècades se’ns ha privat de la presència d’una Plaça Major com tal.

Molts sabadellencs havien vist el passeig ple de vida social, però ara ja fa uns anys que poca gent el veu així, per culpa de les interminables obres que ara s’han dut a fi. L’any 1980 es va posar en marxa el pla per retornar els noms originals de les places que la dictadura havia brutalment redenominat. D’aquí començà un debat: quin nou nom donar a l’antic  Paseo del General Primo de Rivera. Després de dures i llargues discussions van decidir atorgar-lo  com a passeig de la Plaça Major.

Entre els anys vuitanta i noranta la Plaça Major va patir diverses reformes a Sabadell , que el van afectar directament. L’any 1985 el passeig va entrar en una reforma, ja que el veien com el centre de la ciutat, és a dir el lloc on la gent se solia  reunir. Es va aprovar la construcció del pàrquing subterrani situat a la Plaça del Doctor Robert

A la construcció del pàrquing va seguir el pla de conversió en zona de vianants del centre, que va durar des del 1994 fins al 1999. Les obres del Mercat Central, van suposar la instal·lació d’un mercat provisional en el Passeig. 

El  2008 es va iniciar la creació dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), per a poder  ampliar i construir una nova estació que fins ara es segueix conservant. 

Com era el Passeig de la Plaça Major? Era millor el que teníem abans? La Plaça Major  abans estava separada. Tenia un encant que no té ara? Són preguntes que els més nostàlgics es fan, però ara, amb la mostra que ha instal·lat al centre l’Ajuntament de Sabadell també se les poden fer les generacions del futur.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *