SURF CITY, A FAVOR O EN CONTRA?

El govern de la nostra ciutat, liderat pel PSC, el mes de març va presentar una proposta que ha creat una constant polèmica encara vigent set mesos després. Aquest projecte tracta de la instal·lació d’una piscina d’onades artificials per a la pràctica de surf situada a l’anella esportiva de Sant Oleguer. La idea és, a part d’inaugurar aquest tipus de piscina, instal·lar una segona piscina per al bany, un gimnàs, un “skate parc”, oferta gastronòmica i de restauració i zona d’aparcament i tot el terreny permès per edificar està cedit gratuïtament els primers quaranta anys per l’Ajuntament de Sabadell.

Tuit publicat pel PSC de Sabadelll aprovant la proposta

Totes aquestes facilitats estarien a disposició de tots els públics. Es tracta, però d’una inversió privada de 14 milions d’euros. Tot i que tots els costos seran pagats per una entitat privada, hi ha moltes opinions contràries, ja que assenyalen que la infraestructura no és coherent amb el context d’emergència climàtica actual.

No obstant, els inversors diuen que han adaptat el seu projecte perquè tingui “el mínim impacte ambiental possible”, en matèria energètica, es comprometen a que el 30% de l’energia serà d’autoconsum, a través de plaques fotovoltaiques, i la resta, procedent d’una comercialitzadora d’energies renovables. Pel que fa a l’aigua, indiquen que la renovació serà mínima.

Tot i que pugui tenir un impacte negatiu en el medi ambienta, pot beneficiar de manera molt notable la nostra ciutat:

  • Surf City proporcionarà 65 llocs de treball directe.
  • Augmentarà el turisme a la nostra ciutat, i, per tant, la inversió de gent de fora en comerços locals.
  • Promourà a l’esport.
  • Es gaudirà d’un nou espai d’entreteniments a Sabadell.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *