Calarramona, un lloc únic

-L’art urbà a Sabadell des de la mà de Marc Torres escultor i artista català-

L’art urbà ha estat en creixement en els últims anys. Els carrers són plens d’obres d’artistes que volen expressar el seu art. Un dels artistes capdaventes d’aquests projecte és Marc Torres, un escultor i artista català.

És el propietari d’una d’art urbà al centre de Sabadell on crea i exposa les seves obres. El projecte va començar fa anys. Julio expressa, que des de ben petit va mostrar un gran interès per l’art. Va treballar de mosso a una nau industrial i amb el temps va adquirir el seu propi local que va utilitzar com a espai de creació artística. Es busca oferir un lloc segur per a joves artistes que vulguin expressar-se.

La façana de l’edifici és la d’un edifici del centre de Sabadell normal i corrent que no vol cridar l’atenció. Dóna a entendre que qui realment vulguin trobar Calarramona o trobarà sense necessitat d’una pàgina web o publicitat.

Es defineixen com a ‘underground’, un concepte artístic que no intenta ser popular. Graffiti, murals i disseny gràfic. Veuen l’art underground com una forma de denúncia social i una oportunitat de canvi.

No només creuen en l’art com a comentari social sinò que també com a una forma de descobriment i creixement personal. Els colors vius i els personatges de ficció formen part dels seus murals de graffiti. Calarramona pensa persistir en el temps, no importa les modes o tendències del moment. Són feliços fent el que ells més estimen, l’Art.