LA CANÇÓ D’AQUIL·LES

FITXA TÈCNICA

Autor: Madeline Miller

Data de llançament: 18/04/2012

Nombre de pàgines: 392

Editorial: Alianza

La Cançó d’Aquil·les és una novel·la escrita per Madeline Miller que va ser publicada el 20 de setembre de 2011 i traduïda al castellà el 18 d’abril de 2012 per Alianza Editorial. Miller, professora nord-americana i experta en Filologia Clàssica, ofereix una reinterpretació de la Guerra de Troia des del punt de vista de Pàtrocle, un nen grec que es fa amic d’Aquil·les i acaba desenvolupant una relació amorosa amb ell.

La novel·la ens parla des del punt de vista de Pàtrocle, un nen grec que anirà creixent i vivint aventures. Coneixerà, durant la seva preadolescència, a Aquil·les, l’heroi mític de la Guerra de Troia, que es convertirà en el seu company de vida. La seva connexió serà tan gran, que l’amor començarà a sorgir. Però quan la guerra arriba, tots dos s’hauran d’enfrontar als seus destins i convertir-se en herois.

La novel·la es divideix en dues clares parts: la vida de Pàtrocle i Aquil·les abans de la Guerra de Troia, i la vida dels personatges durant la Guerra de Troia. A la primera meitat del llibre, es va construint l’amistat entre els dos personatges en un entorn tranquil i pacífic. Fins que a la segona meitat del llibre, per decisió dels oracles i el destí, comencen a lluitar a la Guerra de Troia. Aquesta part de la novel·la és molt més tensa, tot i que l’amor entre els protagonistes ens dona una visió molt més humana del famós esdeveniment a Troia.

La delicadesa i la tendresa d’aquesta novel·la et fa estimar els personatges i endinsar-se en la història. Em sembla una lectura fluida, encara que he de remarcar que potser els capítols on l’autora es centra en la guerra i les batalles poden fer-se una mica més llargs i pesats que els demés. Tot i així, el final de la novel·la és molt emotiu i, des del meu punt de vista, perfecte. 

En general, La Cançó d’Aquil·les és una obra recomanable per a aquells que busquen una reinterpretació d’un esdeveniment històric important des d’una perspectiva diferent, i per als amants de la literatura clàssica. La novel·la ofereix una visió més humana dels personatges implicats en la Guerra de Troia i la seva relació emocional. El final és emotiu i satisfactori, i en resum, és una obra que val la pena llegir.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *