ESTRÈS, PRESSIÓ I CANVIS, ÉS REALMENT BATXILLERAT COM ENS CREIEM?

El principi de curs comporta per molta gent comença una nova etapa, sobretot pels alumnes de primer de batxillerat. Per ells significa un gran canvi enfoca’t als estudis, ja que com ja saben les notes d’aquests anys són bastant més importants que les de   l’ESO, i això per molts estudiants pot crear estrès a l’hora d’enfrontar-se a aquesta nova fase. Tenint en compte, també que és un nou batxillerat, desconegut per tothom i això pot causar confusió.

Amb relació a aquest tema hem volgut preguntar als nostres companys de primer de batxillerat algunes preguntes associades amb el principi de curs, l’estrès i la pressió que poden sentir per culpa d’aquest any escolar.

Alguns opinen que el volum de feina correspon a l’edat que tenim. En comparació a l’any passat hi ha més feina, però érem més petits que ara. Sí que és veritat que durant els quatre anys de l’ESO, ens han repetit que hi hauria una gran canvi de nivell.  Durant l’estiu molts es creen unes expectatives que  no saben  si són reals. Havent començat el curs veus que ho has exagerat tot. 

Molts opinen que el volum de feina a batxillerat és més gran comparant-lo amb l’any passat, ja que per ells 4 ESO és com un curs de transició entre la ESO i batxillerat, tot i aixì pensen que no et preparen de cap manera.

La pressió és un tòpic molt parlat a primer de batxillerat, molts alumnes comencen el curs espantats per les notes, per què no paren de sentir el mateix comentari sobre que aquests anys són molt importants. Amb relació amb el tema hem volgut preguntar a certs estudiants de l’escola industrial que opinaven sobre el tema. Ens han repòs que senten com els estudis són més consecutius que l’ESO, i que, per tant, ells  mateixos ja es posen una pressió dins el cos, sense tenir  cap pressió externa.

Amb aquestes respostes veiem clarament com molts es crean la mateixa pressió  per treure bones notes, intentar seguir un bon rendiment i no decpepcionar  la gent del seu entorn.

Durant aquest seguiment escolar els alumnes es plantegen la gran pregunta «que vols estudiar«, molts cops la resposta que buscan els hi causa estrès. Un alumne anomenat Sergi Freixanet, en va donar una resposta curiosa, comentan com ell sabia a que es volia dedicar perque l»havien  fet decidir de manera inmediata i sense poder reflexionar-ho masa,  hi ha vegades te el dubte de si ha escollit be el que vol fer.

En conclusió creiem que tots els alumnes de primer de batxillerat diuen pràcticament el mateix, tots diuen que pot ser que sí que hi hagi un canvi notat, però molt cop l’estrès i la pressió se’ls provoquen ells mateixos pel que els hi han anat dient en tota l’etapa de la ESO referint-se a batxillerat com un dels pitjors anys dels estudis. Opinem que a vegades la imatge de batxillerat es troba distorsionada, ja que realment el nivell de treball no és tan elevat com tots diuen. També aquest curs consta de moltes preguntes cap a un mateix sobre el futur, el que vols fer de gran  i si t’ensrotiràs. Resumint aquest any veiem que serà un any per centrar-nos i per intentar esbrinar que vols per al teu futur.

En conclusió creiem que tots els alumnes de primer de batxillerat diuen pràcticament el mateix, tots diuen que pot ser que sí que hi hagi un canvi notat, però molt cop l’estrès i la pressió se’ls provoquen ells mateixos pel que els hi han anat dient en tota l’etapa de la ESO referint-se a batxillerat com un dels pitjors anys dels estudis. Opinem que a vegades la imatge de batxillerat es troba distorsionada, ja que realment el nivell de treball no és tan elevat com tots diuen. També aquest curs consta de moltes preguntes cap a un mateix sobre el futur, el que vols fer de gran  i si t’ensrotiràs. Resumint aquest any veiem que serà un any per centrar-nos i per intentar esbrinar que vols per al teu futur.